м.Хмельницький, вул.Шевченка 40, Україна
+38 098 590 43 97, +38 096 367 97 28
lviplus.ework@gmail.com

Україну внесли у список країн, яким можуть дозволити в’їзд до ЄС

На закритому в залі засідань у Брюсселі, чиновники обговорюють питання про те, кому дозволений в’їзд до ЄС з 1 липня, коли планується відкриття міжнародних кордонів, а для кого навпаки його заборонять.

Є два списки, один для тих, які будуть прийняті, і один для тих, хто цього не зробить.

Список вже викликав суперечки після того, як джерела виявили, що Сполучені Штати – країна, що найбільше постраждала у всьому світі від COVID-19 з більш ніж 2,4 мільйонами випадків, є в останньому списку.

У четвер європейські чиновники не змогли прийняти рішення про те, яким країнам буде заборонено в’їзд після відкриття зовнішніх кордонів. Дипломати ЄС заявили Euronews, що чиновники “не змогли досягти домовленості” і що переговори триватимуть у п’ятницю.

Euronews отримав з дипломатичних джерел ЄС повний проект списку країн, для яких кордони Європи будуть відкритими, і може підтвердити те, про що ми повідомляли в середу, що Бразилія, Катар, США та Росія дійсно не входять до затвердженого списку.

Джерела також піддавали сумніву дату відновлення кордону 1 липня, припускаючи, що домовленості не будуть досягнуті вчасно.

Повний перелік країн, громадянам яких буде дозволено в’їхати до Європи відповідно до проекту списку:

Vatican City, Monacо, Montenegro, Andorra, SerbiaBosnia and Herzegovina,Ukraine, Albania, Turkey, Kosovo, Democratic People’s Republic of Korea, Turkmenistan, Vietnam, China, Thailand, Myanmar, Mongolia, Japan,South Korea, Georgia, Bhutan, Lebanon, Indonesia, Uzbekistan, India, Tajikistan, Kazakhstan, Palau, New Zealand, Australia, Dominica, Bahamas, Saint Lucia, Uruguay, Jamaica, Cuba, Guyana, Paraguay, Venezuela, Nicaragua, Costa Rica, Canada, Angola, Tunisia, Namibia, Uganda, Mozambique, Mauritius, Zambia, Rwanda, Ethiopia, Morocco, Algeria, Egypt.

Дипломатичні джерела також натякали Euronews, що між країнами існують розбіжності щодо критеріїв для прийняття цього рішення, але деякі твердять, що дані про показники COVID не є достовірними. Вони просять ECDC, агентство ЄС з питань профілактики захворювань, розглянути більше деталей, сказали джерела, додавши, що списки будуть переглядатися кожні два тижні.

Коли два тижні тому було оприлюднено керівні принципи ЄС, чиновники заявили, що в цьому списку буде враховано рівень зараженості у відповідних країнах. Критерії базуються на епідеміологічних даних, і тоді нам сказали, що 47 країн потрапили до списку прийнятних країн, а 54 країни – до списку заборонених. З нашого джерела в Брюсселі в четвер, зараз 54 у списку прийнятних проектів, і зрозуміло, що ці цифри можуть продовжувати коливатися.

Залишити відповідь