м.Хмельницький, вул.Шевченка 40, Україна
+38 098 590 43 97, +38 096 367 97 28
lviplus.ework@gmail.com

В Польщі змінюються умови проходження карантину

Від тепер особи, котрі перебувають на карантині, можуть повернутися на роботу вже за тиждень після самоізоляції.

Ми хочемо дати можливість людям, котрі проходять обов’язковий карантин, якомога швидше повернутися на роботу, «до суспільства», — заявив речник Міністерства охорони здоров’я Войцех Андрусевич.

Саме тому тестування на коронавірусну інфекцію було перенесено вже на 7-й день карантину. До слова, станом на зараз понад 93,7 тис. осіб перебувають на карантині.

— Досі було так, що на 11-й день людина отримувала текстове повідомлення, а на 12-й день могла пройти тестування на drive-thru (спеціальний сервіс, з допомогою якого можна здати аналіз на коронавірус, не виходячи з свого авто, — ред.). Після негативного результату цього обстеження людина могла одразу повернутися на роботу. Зараз ми переміщуємо цей SMS на 7-й день, — сказав сьогодні речник Міністерства охорони здоров’я.

Він додав, що людина, яка отримає негативний результат після цього тесту, може негайно припинити проходження карантину. Речник також закликав усіх осіб, які перебувають у карантині, не зволікати і одразу виконувати рекомендації щодо тестування.
Вже після публікації інформації, яку оголосив
речник Міністерства охорони здоров’я Войцех Андрусевич на прес-конференції у Варшаві, Мінстерство здоров’я Польщі опублікувало деякі зміни. Мовляв, на 8-ий день людина, котра знаходиться на карантині, має отримати смс-повідомлення, після чого на 10-ий день повинна зробити тест на коронавірус.

Залишити відповідь